ΕΝΑ ΝΗΣΙ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on telegram

Οι υποκινητές της βίας και οι διοργανωτές επεισοδίων δεν δικαιούνται να ομιλούν!

Οι υποκινητές της βίας και οι διοργανωτές επεισοδίων δεν δικαιούνται να ομιλούν!

Οργή και αγανάκτηση αισθάνεται κάθε υγιώς σκεπτόμενος κάτοικος του Νησίου μας διαβάζοντας το λιβελλογράφημα που επιμελήθηκε η «ομάδα της ντροπής» και υπογράφει, χωρίς αιδώ, ένα απολύτως αναλώσιμο «φερέφωνό» της.

Η επονείδιστη αυτή επιστολή είναι μια ακόμη εμετική πράξη στο πλαίσιο της κατάπτυστης, άλλα μάταιης, προσπάθειάς τους να αναστρέψουν τη λυτρωτική για την κοινωνία της Σύρου αποπομπή τους από το Νεώριο, την εκπροσώπηση τίμιων εργαζομένων, τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του Τόπου μας.

Καταδικάζουμε, λοιπόν, απερίφραστα το σύνολο των μεθοδεύσεών τους έχοντας πλήρη γνώση, πραγματικά περιστατικά και επώδυνες εμπειρίες από τη δράση, τις αποκρουστικές βουλές, τα «έργα και τις ημέρες» αυτής της «ομάδας ντροπής».

Μιας «ομάδας» αποτελούμενης  από τoυς γνωστούς εργολάβο και υιό, αυτοαποκαλούμενων μεγαλο(α)σχημόνων της εγχώριας Ναυπηγικής Βιομηχανίας, οι οποίοι υποδύονταν άκομψα τους ιδιοκτήτες του Ναυπηγείου, καθώς και τους υπερπαράγοντες Κυκλάδων και Ευβοίας, με υποστυλώματα δύο συμπατριώτες μας που λειτουργούσαν και λειτουργούν ως εργαλεία εκτόξευσης λάσπης και δυσωδίας.

Μετά τον ανακουφιστικό για όλους μας εξοβελισμό τους, επιβουλεύoνται, αλλά ευτυχώς δεν θα κατορθώσουν, να μας ξυπνήσουν μνήμες όλων εκείνων που με αγαλλίαση ξεχάσαμε από τον Ιουλίου του 2023, όταν και εκπαραθυρώθηκαν από Ναυπηγείο και ουσιαστικά από τα κοινά του Νησιού μας.

Αναμφίβολα, με την έκπτωσή τους πήραν μαζί τους ανεπιστρεπτί τη βλοσυρή και αδιανόητη εμμονή τους για άσκηση εξουσίας σε όλο το Νησί, έναν σκοτεινό «πατερναλισμό» που υπονόμευε την τεράστια προσφορά του Ναυπηγείου στην κοινωνική συνοχή, στο πολιτισμικό κεφάλαιο και ειδικότερα στο πεδίο που δραστηριοποιούμαστε και μας αφορά, τον Αθλητισμό.

Πήραν μαζί τους την «τοξικότητα» που οργάνωναν και επένδυαν σε αυτήν, τα φαινόμενα και τα περιστατικά βίας που ως θιασώτες του χουλιγκανισμού σκηνοθετούσαν, τους προπηλακισμούς, το κάθε μορφής bulling προκειμένου να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους, τις συκοφαντίες, τις απειλές ώστε να χειραγωγούν σύμφωνα με τις ορέξεις εργάτες, επαγγελματίες και ενεργούς πολίτες, τις μεθόδους υποκόσμου που έφθαναν ακόμη σε παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών ανθρώπων τις οποίες «αξιοποιούσαν» με χρήση λογισμικών και εφαρμογών κατασκευάζοντας «κατά παραγγελία ντοκουμέντα» για να δημιουργούν έριδες, εντυπώσεις, επίπλαστα περιστατικά και αήθεις εγκλωβισμούς προσώπων.

Κι όλα αυτά όταν ο Πραγματικός Ιδιοκτήτης του Ναυπηγείου έθετε και επέβαλε ως απαράβατους όρους χρηματοδότησης και αρωγής των Σωματείων μας την αυτοπεριφρούρηση, το μηδενισμό των περιστατικών βίας και τη μηδενική ανοχή σε αυτή, τη διάδοση του αθλητικού ιδεώδους, την καλλιέργεια του ευ αγωνίζεσθαι, την καταπολέμηση των διακρίσεων, την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στις δραστηριότητές μας, τη κάλυψη συνδρομών για τους μη έχοντες.

Για αυτό, άλλωστε, η «ομάδα» αυτή τον αποκαλούσε περιπαικτικά ως «ρομαντικό» και τον λοιδορούσε ως «αγαθό» όπως το εννοούμε εδώ στη Σύρο μας, την ώρα που με τις δικές του «πλάτες» και τα δικά του χρήματα όλοι αυτοί το έπαιζαν μεγαλοπαράγοντες Ομάδων, αφεντάδες και ιδιοκτήτες περιουσίας που άνηκε σε άλλους.

Και το πιο χυδαίο, η ομάδα αυτή επιχειρούσε με κάθε δόλιο τρόπο να εμποδίσει την απευθείας επικοινωνίας μας με το Ιδιοκτήτη.

Με την αποπομπή σας, η σιωπή μας έσπασε, τα στόματα άνοιξαν, ο τρόμος που σπέρνατε δεν υπάρχει πλέον, οι απειλές σας πέφτουν στο κενό, οι ραδιουργίες σας αποκαλύπτονται και σας επιστρέφονται.

Πατέρας, υιός και ντόπια υποστυλώματα, είστε για εμάς επιεικώς ανεπιθύμητοι, εξελιχθήκατε σε μια τραγική παρένθεση που έκλεισε οριστικά, επιχειρήσατε να ξεθωριάσετε το φως που έδωσε η επαναλειτουργία του Νεωρίου σε χιλιάδες εργαζόμενους, στην πραγματική οικονομία και την κοινωνία της Σύρου. Ευτυχώς για εμάς δεν τα καταφέρατε. Είστε παρελθόν!

Η «τελευταία υπηρεσία» που έχει να προσφέρει η εργολαβική οικογένεια είναι να μην ξανασχοληθεί με το Νησί μας, κι αν έστω και ελάχιστα συμπονάτε τους δύο συμπατριώτες μας, σταματήστε να τους χρησιμοποιείτε σαν πιόνια.

Έτσι κι αλλιώς το πάρτι τελείωσε. Ας το χωνέψουν κι αυτοί, μπας και ηρεμήσουμε όλοι εμείς που μας κάνατε κακό. Με όποιον συναναστραφήκατε, δεν θέλει όχι να σας βλέπει, ούτε να ακούει για εσάς.

Δεν σας φοβόμαστε, δεν σας ανεχόμαστε, δεν σας πιστέψαμε ποτέ!

Είναι, όμως, τουλάχιστον προκλητικό, τραγικό και εμετικό, αυτοί που έκαναν όλα αυτά –και άλλα πολλά που θα ειπωθούν στους αρμοδίους– να μιλούν για φόβο της ζωής τους ή της σωματικής τους ακεραιότητας. Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Εμείς και η συριανή κοινωνία κινδυνέψαμε από τη «βρωμιά» τους. Αυτοί πως είναι δυνατόν να κινδυνεύουν από έναν άνθρωπο που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά τους και ανέλαβε την ευθύνη να καθαρίσει αυτή τη βρωμιά, να μας απαλλάξει και να μας προστατεύσει από αυτά που προκαλούσατε με αιχμή του δόρατος τον κ. Χατζαντώνη, το κ. Βασίλη Σαββίδη και τη στενή ομάδα.

Άλλωστε εμείς την προστασία της αστυνομίας από εσάς και τις «παρέες γκάνγκστερ» που δημιουργήσατε. Στο σπίτι, λοιπόν, του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί, Μάρκο Ρηγούτσο και Βασίλη Σαββίδη.

Προς πάσα Αρχή αυτού του τόπου, Αστυνομική, διωκτική και δικαστική:

Οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι λειτούργησαν και εξακολουθούν να λειτουργούν ως ηγετικά στελέχη σπείρας. Οι πράξεις τους δείχνουν ότι και είναι ικανοί για τα πάντα. Είναι βίαιοι, αδίστακτοι και χρησιμοποιούν κάθε μεθόδευση για να επιτύχουν τους έκνομους σκοπούς τους. Συκοφαντούν, λασπολογούν, κατασκευάζουν σκευωρίες, ψευδομαρτυρούν και εκφοβίζουν κάθε αθώο και υγιή συμπολίτη μας. Συνιστούν απειλή για εμάς, τις οικογένειές μας, την συριανή κοινωνία και ολόκληρο το Νησί μας. Σας μεταφέρουμε και σας κάνουμε κοινωνούς της αγωνίας μας. Προστατεύστε μας!

 

Το Δ.Σ.

                                                                                                 

 

 

 

Αντιγράψτε και μοιραστείτε το Short URL: https://ellassyrou.gr/7rdl

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου:
Γιώργος Σολάρης
press@ellassyrou.gr

 • POWERED BY
 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  (31)
  3 - 0

  Ελλάς Σύρου - Α.Ο Πυλίου Κω

  (30)
  3 - 1

  Ελλάς Σύρου - Παναιγιάλειος

  (29)
  0 - 2

  Ερµιονίδα - Ελλάς Σύρου

  (28)
  6 - 0

  Ελλάς Σύρου - Α.Ε. Μεσολογγίου

  (27)
  0 - 2

  Εράνη Φιλιατρών - Ελλάς Σύρου

  (26)
  4 - 1

  Ελλάς Σύρου - Κόρινθος

  (25)
  2 - 1

  Θύελλα Ραφήνας - Ελλάς Σύρου

  (24)
  0 - 1

  Ελλάς Σύρου - Παναργειακός

  (23)
  3 - 0

  Α.Ε Μυκόνου - Ελλάς Σύρου

  (22)
  0 - 2

  Βύζας Μεγάρων - Ελλάς Σύρου

  (21)
  2 - 0

  Ελλάς Σύρου - Μαρκό

  (20)
  2 - 1

  Ιάλυσος - Ελλάς Σύρου

  (19)
  1 - 1

  Ελλάς Σύρου - Κυανούς Αστήρ Βάρης

  (18)
  0 - 1

  ΑΕΡ Αφάντου - Ελλάς Σύρου

  (17)
  4 - 1

  Ελλάς Σύρου - Πανελευσινιακός

  (16)
  0 - 2

  Π.Α.Ο Βάρδας - Ελλάς Σύρου

  (15)
  1 - 1

  Ελλάς Σύρου - Α.Σ Ρόδος

  (14)
  1 - 2

  Α.Ο Πυλίου Κω - Ελλάς Σύρου

  (13)
  2 - 1

  Παναιγιάλειος - Ελλάς Σύρου

  (12)
  2 - 0

  Ελλάς Σύρου - Ερµιονίδα

  (11)
  0 - 4

  Α.Ε. Μεσολογγίου - Ελλάς Σύρου

  (10)
  4 - 0

  Ελλάς Σύρου - Εράνη Φιλιατρών

  (9)
  1 - 0

  Κόρινθος - Ελλάς Σύρου

  (8)
  1 - 1

  Ελλάς Σύρου - Θύελλα Ραφήνας

  (7)
  2 - 0

  Παναργειακός - Ελλάς Σύρου

  (6)
  2 - 1

  Ελλάς Σύρου - Α.Ε Μυκόνου

  (5)
  4 - 1

  Ελλάς Σύρου - Βύζας Μεγάρων

  (4)
  1 - 0

  Μαρκό - Ελλάς Σύρου

  (3)
  1 - 2

  Ελλάς Σύρου - Ιάλυσος

  (2)
  2 - 0

  Κυανούς Αστήρ Βάρης - Ελλάς Σύρου

  (1)
  1 - 0

  Ελλάς Σύρου - ΑΕΡ Αφάντου

 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  Πρόγραμμα

  Ημ/νίαΑγώναςΏρα / ΑποτέλεσμαΑγωνιστική
  2024-04-20 15:00:0020/04/2024 Α.Σ Ρόδος - Ελλάς Σύρου 15:00:0015:0032
  2024-04-24 15:00:0024/04/2024 Ελλάς Σύρου - Π.Α.Ο Βάρδας 15:00:0015:0033
  2024-04-28 15:00:0028/04/2024 Πανελευσινιακός - Ελλάς Σύρου 15:00:0015:0034

 • ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ